.:: Air Mata Pemadam Api Neraka ::. "Ya Allah ! Ya Tuhanku Jadikanlah air mataku di waktu takut dengan-Mu Pemadam api neraka-Mu Jatuhnya air mataku menggugurkan segala dosa-dosaku Tuhan !Kalau bukan dengan rahmat-Mu Aku tidak akan selamat Setidak-tidaknya kalau bukan kemaafan-Mu Aku tidak terlepas daripada azab Aku lemah, bantulah aku Nafsuku serakah Bantulah aku bermujahadah selalu Syaitan yang menipu dayaku Lindungilah aku darinya Jalan kesesatan terlalu banyak Ada yang jelas Ada yang kesamaran Kalau bukan pimpinan-Mu Aku tersesat jalan Pimpinkanlah aku selalu Agar aku selamat menuju-Mu"

Selasa, 17 November 2009

Seruan Al-Khaliq

Wahai anak Adam...!
Sesungguhnya selagimana kamu meminta dan berharap kepada KU akan AKU ampuni segala dosa yang telah kau lakukan dan AKU tidak mempedulikan lagi .


Wahai anak Adam...!

Jika kamu datang kepada KU dengan dosa sepenuh bumi dan setinggi langit kemudian kau memohon keampunan... Akan AKU ampunkan...


Wahai anak Adam...!
Jika kamu datang dengan kesalahan sebesar bumi kepada KU di akhirat kelak, namun kamu tidak pernah mempersekutukan AKU (menyintai yang lain lebih dari menyintai KU), Nescaya AKU akan menerimamu dengan keampunan sebesar bumi juga...

Barangsiapa yang menjadikan dunia sebagai tujuannya,maka ALLAH akan menyulitkan urusannya,dan ALLAH akan menjadikan kefakiran dihadapannya (Rasa tidak puas),dan dunia yang diraih hanyalah apa yang telah ditetapkan oleh ALLAH. Barangsiapa yang menjadikan akhirat sebagai tujuannya,maka ALLAH akan memudahkan urusannya dan menjadikan kekayaan pada hatinya dan memberikan dunia kepadanya.
(Hadis)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan